Nerja, Frigiliana och Maro

Nerja, Frigiliana och Maro

50 km / 60 min

Nerja har oförglömliga platser som dess grottor, en av de vackraste och mest besökta i Spanien, flertal platser av stort arkeologiskt värde, som klipporna Maro och runt om i centrum, Balcon de Europa och kyrkan om Frälsaren.

Med sitt milda klimat kan du njuta till fullo hela året och dra nytta av den avslappnade livsstilen i en by som fortfarande har mycket kvar av karaktären från dess förflutna. Nerja erbjuder ett utmärkt utbud av kvalitetsboende och fritidsanläggningar.

Det finns 13 km av stränder, inklusive den internationellt kända Burriana stranden tilldelats den blå flaggan i Europeiska unionen och de små vikar under imponerande klippor Maro.

+Info: Tourism Nerja

Frigiliana ligger tre hundra meter över havet och har ett subtropiskt mikroklimat. Det är som ett uppvaknande från det förflutna med dess berömda och prisbelönta historiska kvarter av mauriskt arv, där de smala, slingrande och branta gatorna och gränderna utgör en ram kring alla småhus som placerats ovanpå varandra.

Stadens uppbyggnad har beskrivits som den mest populära arkitekturen i Malagaområdet med arabiskt ursprung och fick 1982 en förstaplacering av det spanska folket för dess återuppbyggnad.

+Info: Turismo de Frigiliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top