Sevilla

Sevilla

205 km / 2h 15 min

Sevilla grundades av Julio Cesar, i den del av Guadalquivir-stranden där floden inte längre kunde navigeras (Hispalis). Senare kom det att bli en av de viktigaste städerna inom kristendomen över hela halvön. I och med upptäckten av Amerika och början av den morderna tiden återfick Sevilla sin prakt av romerska tider och blev en av de viktigaste inlandshamnarna runt om i världen och den huvudsakliga nexusen till den nya världen.

Att njut av tapasen är en av de viktigaste och mest populära gastronomiska tidsfördriven. Hantverkarna i Triana-distriktet producerar ett brett utbud av traditionellt keramik och kakel, ett hantverk som har sitt ursprung  från den muslimska eran. Det går att hitta både modebutiker tillsammans med de mer traditionella marknadernas hantverk. Att tillbringa en hel dag i Sevilla är lätt, du kan resa med bil eller tåg vilket tar dig ca två timmar!

+Info: Visit Seville

Video Youtube

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top