Córdoba

Córdoba

158 km /1h 50min

Under s . XI ansågs Córdoba som en av de största och mest kulturella städerna i europa, ett ställe där judar, muslimer och kristna levde i harmoni. Det var en födelseplats för konstnärer, filosofer och forskare och är nu en pelare för kunskap

Córdoba, i förhållande till sin storlek, har varit födelseplatsen för flertal kända namn, där bland många inom tjurfäktning och flamenco. Det sägs även att Còrdoba har de varckraste kvinnorna i Andalusien, något som ett besök på på Museo de Julio Romero de Torres kan ge ett intyg på.

Còrdobas moske är en immponerande kulturell byggnad och ses som en världens mest framstående monument. Omringad av vackra gårdar, nogrant dekorerade med blommor och vackra blad som får oss att drömma om solnedgångar och stadens pitoreska gator. Ett besök i Córdoba kommer med många översakningar och det är värt att ta sin tid för att uppleva dessa.

+ info: Tourism in Cordoba

Video YouTube

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top